OM OSS

https://nyckelbryggerier.se/wp-content/uploads/2021/09/50x50_transparens.png
https://nyckelbryggerier.se/wp-content/uploads/2021/09/50x50_transparens.png

NYCKELBRYGGERIER - VÅR HISTORIA OCH VAD VI GÖR

1886 startades Nyckelbryggerier i Luleå och 2007 etablerades bryggeriet i Älvsbyn, lite längre västerut i Norrbotten. Anledningen är enkel, då vi i Älvsby Källa har hittat kanske det bästa källvatten som står att finna.

Våra drycker tillverkas Norrbotten och säljs via dagligvaruhandeln, restaurang och café. Vi producerar även dryck för kunders egna varumärken (private label).

Norrbotten är vår hemmamarknad men vår målgrupp finns i hela Sverige samt utomlands och spänner över alla åldersgrupper.

1896 START

Bryggeriet Nyckelbryggerier har mångåriga anor och startades ursprungligen redan 1896 i Luleå, alldeles intill Luleälvens utlopp.

1980-TALET

Key Beer blir regionens dominerande starköl. Ett arv som vi förvaltar genom att återuppta produktionen 2018.

2007 PRODUKTIONEN STARTAR

Start produktion i Älvsbyn bild på Sulitelma

Efter att ha köpts upp och lagts ned i slutet av 1980-talet har nu bryggeriet återuppstått i ny skepnad.

Nyckelbryggerier etablerades i Älvsbyn, lite längre västerut i Norrbotten. Anledningen är enkel, då vi i Älvsby Källa har hittat kanske det bästa källvatten som står att finna. Vi har nu vår egen källa och det unika vattnet utgör basen i alla våra drycker.

2017 VILDSODA OCH MUST

Vildsoda

Jul- och påskmust
Aftonbladet skriver – dec 2017:

”5 plus – bäst i test”
”Håller skummet bra och bjuder på en rund, balanserad smak. Lagom kolsyrad, jättegod! Panelens favorit redan innan de fått se den fina flaskan med patentkork. Kan vara svår att få tag i.”

2018 EXPANSIONEN FORTSÄTTER

Vi vidareutvecklar bryggeriet med två nya produktions- och tappningsanläggningar. Ett nytt bryggverk samt en ultramodern aseptisk Tetra Pak-lina.

https://nyckelbryggerier.se/wp-content/uploads/2018/01/alvsbykalla_logo_solidbla2.png

VÅRT VATTEN

Med sitt ursprung i nordvästra Lappland – Sulitelmamassivets enorma glaciärer – påbörjade vårt vatten sin resa för väldigt många år sedan. Läs mer…

PÅ NATURLIGT VIS FRÅN NORRBOTTENVÅR VISION

Med inspiration från det äkta i Norrbotten tillverkar vi våra drycker med unika råvaror och av genuina människor i Älvsbyn.

Dessa drycker, med smaker från Norrbotten känns friska, naturliga, genuina och rena. Basen i dem är ett fantastiskt kvalitetsvatten från Älvsby Källa, filtrerat i århundraden med ursprung från Sulitelmas glaciärer vid polcirkeln.

Känslan av att använda naturliga råvaror, likväl som att undvika raffinerat socker och artificiella tillsatser, förstärker vår position att vara den mest trovärdiga, kompetenta och inspirerande dryckesproducenten i Norrbotten.

Företagets strävan är att arbeta hållbart gällande allt från råvaror och förpackningar till produktion och frakter.

FÖLJ OSS

https://nyckelbryggerier.se/wp-content/uploads/2018/01/kapsyler_1.png